Motor slipcursus.

De motor slipcursus wordt gedaan met een speciaal uitgevoerde motor met zijwielen. Mocht de motor te ver door slippen dan komt de motor op zijn zijwielen terecht, waardoor de bestuurder niet ten val komt.

Met de motor slipcursus zal er op een zeer gladde ondergrond gereden worden. Deze gladde ondergrond is te vergelijken met sneeuw qua gladheid. Voordat we meteen extreem gaan remmen, gaan de cursisten eerst voorzichtig remmen op de gladde ondergrond. Om eerst een beetje te wennen aan de gladde ondergrond. Wanneer de cursisten eenmaal gewend zijn aan de motor en aan de gladheid, wordt de moeilijkheidsgraad omhoog gebracht, door zo snel mogelijk tot stilstand te komen. Dit kan gezien worden als een noodstop op glad wegdek. Hier worden de cursisten geleerd om te remmen onder controle (oftewel ROC). De bedoeling is om zo snel mogelijk tot stilstand te komen zonder de wielen te blokkeren, met een rem opbouwend vermogen en maximale remkracht.

Als de cursisten dit onder de knie krijgen, zal de snelheid iets omhoog gaan en gaan de cursisten een gecombineerde oefening doen. Remmen en eventueel uitwijken mocht de cursist niet op tijd kunnen stoppen voor de pionnen muur.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen